Žemlový nákyp s mandlemi

4 housky (z minulého dne), 2 dl mléka, 90 g másla, 80 g práškového cukru, 4 vejce, 60 g mandlí, kůra z ½ citronu, 40 g hrozinek, 15 g práškového cukru do sněhu, 20 g piškotových drobků

Housky rozkrojíme na poloviny, namočíme do mléka, vymačkáme a prolisujeme je přes síto. Do mísy dáme máslo, cukr a za stálého míchání přidáváme žloutky jeden po druhém. Všechno mícháme asi 15 minut. Potom přidáme prolisované housky, loupané mleté mandle, strouhanou citronovou kůru, hrozinky a všechno rozmícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozšleháme do něho práškový cukr. Přimícháme ho k těstu i s piškotovými drobky, všechno lehce zamícháme a vylijeme do vymaštěné a strouhanou houskou vysypané nákypové formy. Upečený nákyp posypeme práškovým cukrem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 2 = 1