100 g másla, 40 g práškového cukru, 3 žloutky, trošku citronové kůry, 1 balíček vanilkového cukru, 450 g hrubé mouky, sůl
Kvásek: ¼ l mléka, 25 g droždí, 1 lžíce práškového cukru
Máslo, cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr mícháme ¼ hodiny. V mléce rozmícháme droždí, lžíci cukru a dáme vykynout. V mouce rozmícháme sůl a prosejeme ji. K vymíchanému máslu přidáme vykynutý kvásek, mouku a vypracujeme těsto. Dáme je vykynout. Potom těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozválíme na pomoučeném vále, položíme na vymaštěný plech, potřeme ho zelnou nádivkou (poloviční dávka z předešlého receptu) a přiložíme druhý rozválený díl těsta. Povrch těsta popícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme je ve vyhřáté troubě do růžova. Upečený koláč posypeme práškovým cukrem a pokrájíme.