Výborné bílkové řezy

8 bílků, 200 g práškového cukru, 150 g ořechů, 20 g strouhané housky, 1 lžička maizeny, meruňková marmeláda.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a znovu dobře ušleháme. Do tuhého sněhu přidáme mleté pražené ořechy, prosátou strouhanou housku, maizenu a zamícháme. Plech vymastíme, vysypeme strouhanou houskou a nalijeme na něj připravené těsto. Vložíme jej do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Upečený a vychladlý moučník rozkrojíme na tři stejně široké pásy. Jeden pás natřeme meruňkovou marmeládou a nádivkou a přiložíme druhý pás, který potřeme meruňkovou marmeládou a nádivkou. Přiložíme třetí pás a povrch i boky potřeme nádivkou. Potom celý moučník posypeme mletými ořechy a ozdobíme sněhem z 2 bílků a 60 g práškového cukru. Řezy krájíme, až ztuhnou.

Žloutková nádivka
8 žloutků, 2 lžíce černé kávy, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g másla.
Žloutky, černou kávu, cukr a vanilkový cukr vaříme za stálého míchání, až zhoustnou. Směs necháme vychladnout, přidáme máslo a velmi dobře vymícháme do pěny.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

61 − 51 =