4 vejce, 280 g práškového cukru, 2 dl studené vody, 100 g mletých oříšků, citronová kůra, 1 balíček prášku do pečiva, 200 g hrubé mouky
Metličkou na sníh šleháme žloutky, cukr a vodu, až zhoustnou. Do vyšlehaných žloutků přidáme mleté oříšky, z celého citronu strouhanou kůru, prášek do pečiva a dobře ušlehaný tuhý sníh. Nakonec lehce přimícháme hrubou mouku. Těsto vlijeme do vymaštěné, moukou vysypané dortové formy a pomalu pečeme. Upečený dort plníme nádivkou.
Oříšková nádivka
3 žloutky, 150 g čerstvého másla, strouhaná kůra z 1 pomeranče, 150 g práškového cukru, 100 g mletých oříšků, 2 lžíce rumu
Žloutky s máslem, strouhanou pomerančovou kůru a cukr mícháme ½ hodiny. Potom přimícháme mleté oříšky, rum a ještě promícháme.