Vínový ořechový dort

4 vejce, 300 g práškového cukru, 200 g hrubé mouky, 150 g mletých ořechů, 10 lžic bílého vína

Vejce a cukr dobře šleháme ve vařící vodě. Pomalu přidáváme mouku, mleté ořechy a bílé víno. Když je vše ušleháno, vyjmeme těsto z vody. Potom je dáme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy. Těsto pečeme pomalu v mírně vyhřáté troubě. Upečený dort necháme vychladnout, vyklopíme z formy, rozřízneme v půli, naplníme ořechovou nádivkou, kterou potřeme také a boky a povrch, a celý posypeme mletými ořechy.

Ořechová nádivka
200 g mletých ořechů, 1 dl mléka, 180 g práškového cukru, 100 g másla, 30 g piškotových drobků
Mléko a cukr uvedeme do varu. Do mléka nasypeme mleté ořechy, zamícháme a necháme vychladnout. Do vychladlé nádivky přidáme máslo a piškotové drobečky. Všechno dobře promícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 1 = 2