2 dl mléka, 50 g másla, 110 g hrubé mouky, 2 vejce
Mléko a máslo uvedeme do varu. Za stálého míchání pomalu přisýpáme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto neodděluje od vařečky a hrnce. Uvařené těsto přeložíme na misku a za stálého míchání přidáváme vejce jedno po druhém. Takto připravené těsto vložíme do plátěné stříkačky s hvězdičkou a vytlačíme věnečky na máslem potřený a moukou vysypaný plech. Věnečky opatrně upečeme v mírně vyhřáté troubě, ještě horké je rozkrojíme a necháme vychladnout. Spodní díl věnečku naplníme krémem a přiložíme vrchní díl. Věnečky polijeme rumovou polevou (str. 90).
Krém
1/8 l sladké smetany nebo mléka, 60 g práškového cukru, 3 žloutky, 20 g mouky, 1 balíček vanilkového cukru, 2 bílky
Smetanu nebo mléko, žloutky, cukr, mouku a vanilkový cukr dobře zamícháme. Krém vložíme do lázně s vařící vodou a za stálého šlehání necháme krém zhoustnout. Potom jej z lázně vyjmeme a šleháme, až vychladne. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme jej do vychladlého krému.