9 vajec, 250 g práškového cukru, 250 g oříšků, 40 g jemné strouhanky
Osm žloutků, 1 vejce a práškový cukr mícháme ½ hodiny. Potom přidáme mleté oříšky, z osmi bílků ušlehaný tuhý sníh a jemnou strouhanku. Všechno lehce promícháme. Do dvou dortových forem, které jsme vymastili a vysypali strouhankou, nalijeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme při mírném ohni. Vychladlé dorty v půli překrojíme, naplníme nádivkou a spojíme. Nádivkou potřeme povrch i boky. Nakonec dort libovolně ozdobíme.
Oříšková nádivka
150 g krystalového cukru, 200 g oříšků, trochu mléka, 200 g másla, 2 lžíce rumu
Cukr rozpustíme na pánvičce a upálíme na karamel. Mleté oříšky zalijeme horkým mlékem, smícháme s upáleným cukrem a necháme vychladnout. K vychladlým oříškům přidáme máslo, rum a všechno dobře vymícháme.