Vatové řezy s bílou nádivkou

5 vajec, 180 g jemného krystalového cukru, 120 g bramborové moučky „Solamyl“, ½ balíčku prášku do pečiva

Do kotlíku dáme celá vejce, cukr, vložíme do nádoby s horkou vodou a šleháme do zhoustnutí. Potom těsto odstavíme a mícháme tak dlouho, dokud nevychladne. V bramborové moučce rozmícháme prášek do pečiva a přimícháme do chladného těsta. Těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a při mírném ohni pečeme. Chladný moučník v půli rozřízneme, naplníme bílou nádivkou, spojíme a povrch polijeme kakaovou polevou.

Bílá nádivka
¼ l mléka, 100 g hrubé mouky, 15 g bramborové moučky „Solamyl“, 20 g másla, 20 g práškového cukru
V mléce rozmícháme mouku, bramborovou moučku a za stálého míchání uvaříme hustou kašičku. Máslo s práškovým cukrem vymícháme do pěny a smícháme s chladnou kašičkou.

Kakaová poleva
100 g másla nebo tuhého umělého tuku, 40 g kakaa
Máslo nebo umělý tuk rozpustíme, přidáme kakao a dobře vymícháme. Když začne poleva houstnout, potřeme jí řezy.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 10 = 13