450 g hladké mouky, sůl, 2 dl mléka, 30 g droždí, 60 g másla, 2 žloutky, citronová kůra, 50 g máku na posypání
V mouce rozmícháme sůl a strouhanou citronovou kůru. V půl dl mléka s troškou cukru necháme vykynout droždí. V ostatním mléce rozmícháme rozpuštěné máslo a žloutky. Rozmíchané mléko a vykynutý kvásek vylijeme do mouky, vypracujeme velmi tuhé těsto a necháme ho vykynout. Potom z těsta děláme dlouhé tenké válečky, formujeme je do tvaru preclíků a necháme ještě nakynout. Do poloviny pánve dáme vodu a uvedeme ji do varu. Do vařící vody klademe preclíky, a když vyjdou na povrch vody, vybereme je a dáváme na pomaštěný plech. Preclíky posypeme celým mákem, solí a prudce je upečeme v horké troubě.