Tvarohový puding

100 g tvarohu, 70 g másla, 60 g práškového cukru, 4 vejce, citronová kůra, 60 g mandlí, 1 balíček vanilkového cukru

Máslo, cukr a žloutky mícháme do pěny. Tvaroh prolisujeme přes síto a přimícháme ho k těstu. Dále přidáme strouhanou citronovou kůru a loupané mleté mandle. Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozšleháme do něj vanilkový cukr. Sníh lehce přimícháme k těstu. Pudingovou formu potřeme máslem, vysypeme moukou a vložíme do ní těsto. Puding uvaříme ve vařící lázni. Uvařený puding vyklopíme a podáváme se šlehanou smetanou (str. 35).

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 25 = 31