Tvarohové buchty

600 g polohrubé mouky, 3 dl mléka, 3 žloutky, 1 vejce, 50 g práškového cukru, 120 g másla, kůra z ½ citronu, sůl

Kvásek: ¾ dl mléka, 20 g práškového cukru, 40 g polohrubé mouky, 25 g droždí

Z mléka, cukru, mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do mísy připravíme mouku, přilijeme kvásek, v mléce rozmíchané žloutky a celé vejce, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, strouhanou citronovou kůru, sůl, vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na obdélníčky, které potřeme tvarohovou nádivkou a svineme. Plech potřeme sádlem, uložíme na něj buchty a každou buchtu potřeme máslem, aby se neslepily. Necháme je na plechu kynout a potom je upečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečené buchty vyklopíme, vychladlé uložíme na mísu a posypeme práškovým cukrem.

 

Tvarohová nádivka

300 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 žloutek, 3 lžíce sladké smetany nebo mléka, 50 g hrozinek, 1 bílek

Tvaroh prolisujeme přes síto, přidáme cukr, žloutek, smetanu, očištěné hrozinky a zamícháme. Nakonec přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

75 + = 83