Tvarohová žemlovka s jablky

8 housek, mléko, 60 g másla, 2 vejce, 60 g práškového cukru, na špičku nože sůl

Pokrájené housky namočíme do mléka. Potom je vymačkáme, polijeme rozpuštěným máslem, přidáme vejce, cukr, sůl a všechno dobře rozmícháme. Do kulaté vymaštěné a strouhankou vysypané formy rozetřeme polovinu housek, které pokryjeme polovinou tvarohové nádivky, strouhanými jablky, potřeme zbytkem tvarohové nádivky a pokryjeme zbytkem housek. Žemlovku pečeme ve vyhřáté troubě.

Nádivka
500 g tvarohu, 2 žloutky, 60 g práškového cukru, mletá skořice, jablka
Do prolisovaného tvarohu přidáme žloutky, cukr, mletou skořici a všechno dobře zamícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

45 − 40 =