Tvarohová žemlovka

7 housek, ¾ l mléka, 2 žloutky, 2 bílky, 40 g másla, 20 g práškového cukru, 350 g tvarohu, 50 g hrozinek, 80 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce

Housky rozkrojíme na poloviny a zalijeme je vlažným mlékem. Necháme je rozmočit. Rozmočené housky vymačkáme, přidáme žloutky, změklé máslo, 20 g cukru a všechno zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme ho k houskám. Tvaroh prolisujeme přes síto, přimícháme k němu očištěné hrozinky, cukr, vanilkový cukr a vejce. Všechno rozmícháme. Kulatou formu potřeme máslem, vysypeme strouhanou houskou a vložíme do ní polovinu housek. Housky posypeme připraveným tvarohem a přidáme druhou polovinu housek. Žemlovku pečeme ve vyhřáté troubě. Hotovou žemlovku můžeme potřít sněhem z bílků, do kterého rozšleháme práškový cukr. Potom žemlovku vložíme ještě do trouby dopéci.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

27 − 24 =