Třešně v krému

500 g třešní zbavených pecek, 50 g cukru, 40 g kukuřičné mouky, 1 dl vody, 6 dl mléka, 50 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 žloutky, 2 bílky

Třešně posypané cukrem podusíme, nalijeme na ně vodu, v níž jsme rozmíchali 20 g kukuřičné mouky, za stálého míchání necháme zhoustnout a nalijeme na skleněnou mísu. Do 5 dl mléka dáme cukr, vanilkový cukr, uvedeme do varu, za stálého míchání přidáme v 1 dl mléka rozmíchané žloutky a zbytek kukuřičné mouky. Po zhoustnutí přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Hotový krém nalijeme na podušené třešně, ozdobíme čerstvými třešněmi a podáváme s keksy.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

21 − = 17