Švestkové knedlíky

400 g vařených brambor, 150 g hrubé mouky, trošku soli, 1 vejce, 30 g másla, 150 g strouhané housky, 50 g másla pod housku, 80 g másla na polití, 120 g práškového cukru, 600 g až 1 kg švestek.

Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. K napůl vychladlým bramborům přidáme mouku, sůl, máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverce vložíme očištěnou zralou švestku, všechny rohy přes švestku přeložíme, stlačíme a zformujeme knedlík. Připravené knedlíky dáme do vařící slané vody a vaříme asi 5 minut. Uvařené knedlíky vybereme děrovanou vařečkou, necháme odkapat vodu a polijeme je rozpuštěným máslem. Potom je posypeme upraženou strouhanou houskou a práškovým cukrem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

87 + = 93