Suchý ruský dort

8 vajec, 250 g práškového cukru, 250 g hrubé mouky, citronová kůra

Žloutky, cukr a strouhanou citronovou kůru mícháme ½ hodiny. Potom přidáme mouku a tuhý sníh z bílků. Všechno lehce promícháme a dáme do vymaštěné, moukou vysypané dortové formy. Těsto pečeme asi 20 minut. Upečený a vychladlý dort rozřízneme a naplníme. Povrch potřeme citronovou polevou (str. 23)

Nádivka

1 dl mléka, 20 g hladké mouky, 2 bílky, 60 g práškového cukru, 100 g másla, 100 g práškového cukru, šťáva z ½ citronu

V mléku rozmícháme mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme 60 g práškového cukru a ve vařící lázni znovu šleháme dotuha. Máslo s práškovým cukrem dobře vymícháme. Za stálého míchání přidáváme po kapičkách citronovou šťávu. K vymíchanému máslu přidáme vychladlou kaši, vychladlý tuhý sníh a všechno dobře promícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

9 + 1 =