70 g másla, 130 g práškového cukru, 80 g čokolády, 6 bílků, 20 g vanilkového cukru, 80 g hrubé mouky.
Máslo s cukrem vymícháme do pěny, přidáme změklou čokoládu a všechno mícháme ½ hodiny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme vanilkový cukr a ještě jednou prošleháme. Ušlehaný sníh a mouku lehce přimícháme k těstu. Formu na „srnčí hřbet“ vymastíme máslem, vysypeme moukou a těsto v ní rozetřeme. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečený a vychladlý moučník vyjmeme z formy, polijeme čokoládovou polevou a zdobíme loupanými mandlemi.
Čokoládová poleva
60 g čokolády, 2 lžičky vody, 80 g krystalového cukru, 5 g másla, ½ dl vody.
Čokoládu a 2 lžičky vody dáme rozehřát a cukr s ½ dl vody uvaříme na hustý sirup. K rozehřáté čokoládě přimícháme máslo a za stálého míchání pomalu přiléváme sirup. Polevu mícháme, až je lesklá.