Srnčí hřbet I

6 vajec, 120 g práškového cukru, 150 g neloupaných mandlí, 80 g strouhané housky, 90 g čokolády, trochu mleté skořice, 5 mletých hřebíčků, trošku mletého nového koření, 30 g práškového cukru do sněhu.

Žloutky s cukrem mícháme ½ hodiny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 30 g práškového cukru a přimícháme ke žloutkům. K žloutkům dále přimícháme i neloupané mleté mandle, strouhanou housku, strouhanou čokoládu, mletou skořici, mletý hřebíček a trošku mletého nového koření. Všechno lehce promícháme. Formu na „srnčí hřbet“ vymastíme máslem, vysypeme jemnou strouhanou houskou, vlijeme do ní těsto a pomalu pečeme asi ½ hodiny. Upečený srnčí hřbet vyjmeme z formy a vychladlý polijeme čokoládovou polevou.

Čokoládová poleva
100 g čokolády, 5 lžic horké vody
Čokoládu dáme do trouby změknout. Potom přidáváme po trošce horkou vodu a vaříme na okraji sporáku tak dlouho, až je poleva pěkně lesklá.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

11 + = 21