Salonky

500 g kostkového cukru, 1 ½ dl vody, libovolná příchuť

Cukr s vodou dáme do čisté nádoby, zakryjeme poklicí a uvaříme na velké bubliny. Emailový plech nebo pánev vypláchneme studenou vodou a nalijeme na něj uvařený cukr. Povrch cukru pokropíme studenou vodou a necháme vychladnout. Vychladlý cukr mícháme novou, nepoužitou vařečkou tak, že ho taháme ze strany na stranu, až zbělí. Takto připravený fondán za stálého míchání ohřejeme na velmi mírném ohni (nesmí se vařit) a přidáme libovolnou příchuť. Fondán nalijeme na vál, zformujeme do čtverce, a když trochu ztuhne, nakrájíme ho na podlouhlé kostky. Když je cukroví tvrdé, balíme je do ozdobných vánočních papírů. Připravený fondán můžeme také vykrajovat různými formičkami a vykrojené cukroví ozdobíme hvězdičkami.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

38 + = 44