400 g hrubé mouky, 180 g másla, 60 g práškového cukru, 4 žloutky, 1 balíček vanilkového cukru, 30 g droždí, ¼ l mléka, trošku soli, marmeláda
V mouce rozdrobíme máslo, přidáme cukr a lžící jemně rozetřeme droždí. V mléce rozmícháme žloutky a vanilkový cukr, přilijeme je do mouky a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále těsto rozválíme asi na sílu 1 cm a kulatou formičkou nebo sklenicí vykrajujeme koláčky. Uprostřed každého koláčku uděláme jamku a necháme je 1 hodinu kynout. Okraje koláčků potřeme žloutkem, doprostřed dáme marmeládu, uložíme je na vymaštěný plech a upečeme je ve vyhřáté troubě do růžova. Upečené koláčky posypeme vanilkovým cukrem.