Rybízové řezy

140 g práškového cukru, 140 g másla, 5 žloutků, 50 g mandlí, 250 g hrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva

Cukr s máslem mícháme ½ hodiny. Potom přidáme žloutky, mleté mandle, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále těsto rozválíme, opatrně vložíme na plech a pomalu pečeme. Upečený moučník potřeme rybízovým sněhem a zdobíme zrnky rybízu.

Rybízový sníh
100 g cukru, 5 bílků, rybízová šťáva
Cukr s troškou vody uvaříme na „krátkou ni“. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Zamícháme do něj uvařený cukr a necháme vychladnout. Do vychladlého sněhu přimícháme trochu rybízové šťávy.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 76 = 77