Ruský dort

7 vajec, 150 g práškového cukru, 60 g práškového cukru do sněhu, 250 g mandlí, 30 g piškotových drobků

Žloutky s cukrem mícháme do pěny asi 20 minut. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do ušlehaných bílků přidáme 60 g práškového cukru a ještě dobře šleháme. K žloutkům přimícháme loupané mleté mandle, piškotové drobky, všechno lehce zamícháme a těsto vlijeme do vymaštěné, moukou vysypané dortové formy. Těsto pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečený a vychladlý dort rozřízneme v půli, pokapeme rumem a naplníme ořechovým krémem. Povrch dortu potřeme krémem.

Ořechový krém
150 g másla, 150 g práškového cukru, 80 g ořechů, 1 kávová lžička rumu
Cukr a máslo mícháme do pěny. Přidáme mleté ořechy, rum a ještě všechno promícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 1 = 4