Rumunský dort

7 vajec, 200 g práškového cukru, 100 g kukuřičné mouky, 100 g oříšků, rum

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a ještě dotuha ušleháme. Do sněhu přidáme za stálého šlehání žloutky. Nakonec přimícháme prosetou kukuřičnou mouku a mleté oříšky. Těsto nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy a vložíme do vyhřáté trouby upéci. Pečeme pomalu při mírném ohni. Upečený a chladný dort v půli překrojíme, pokropíme rumem, naplníme nádivkou a spojíme. Povrch a boky pokropíme rumovou polevou (str. 102) a ozdobíme ořechovými jádry, které namočíme v polevě a necháme zaschnout.

Nádivka
2 dl mléka, 20 g hrubé mouky, 1 balíček vanilkového cukru, 100 g másla, 100 g práškového cukru, 50 g oříšků, 100 g hrozinek
Do mléka nasypeme mouku, vanilkový cukr a za stálého míchání uvaříme hustou kašičku. Kašičku necháme vychladnout a občas ji přitom promícháme. Vymíchané máslo s práškovým cukrem pak smícháme s vychladlou kašičkou. Nakonec přimícháme do nádivky mleté ořechy a čisté hrozinky.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 5 = 4