6 vajec, 140 g práškového cukru, 100 g hladké mouky, 20 g čokolády
Žloutky s práškovým cukrem vymícháme do pěny a přidáme k nim z bílků ušlehaný tuhý sníh, mouku, strouhanou čokoládu a všechno opatrně promícháme. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a rychle pečeme v dobře vyhřáté troubě. Po upečení ihned povrch potřeme nádivkou a svineme. Chladnou ruládu polijeme čokoládovou polevou (str. 38) a ozdobíme šlehačkou.
Kaštanová nádivka
1 dl mléka, 100 g práškového cukru, 30 g čokolády, 500 g čistých prolisovaných kaštanů
V mléce smícháme cukr, čokoládu a uvedeme do varu. Odstavíme z plotny, přimícháme prolisované kaštany a vymícháme na hustou masu.