Ruláda s jablkovou nádivkou

6 vajec, 140 g práškového cukru, 120 g hladké mouky

Žloutky s práškovým cukrem vymícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s moukou jej přimícháme ke žloutkům. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech těsto rovnoměrně rozetřeme a rychle upečeme v dobře vyhřáté troubě. Upečenou ruládu potřeme jablkovou nádivkou a svineme. Před podáváním ji posypeme práškovým cukrem.

Jablková nádivka
500 g čistých jablek, 100 g krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce vody, 50 g hrozinek.
Čistá a na plátky pokrájená jablka posypeme krystalovým a vanilkovým cukrem, polijeme horkou vodou a přikryté dusíme, až změknou. Nakonec přimícháme čisté hrozinky.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

17 + = 20