Rohlíky s ořechovou nádivkou

180 g másla, 50 g práškového cukru, 4 žloutky, 2 dl mléka, 400 g hladké mouky, 20 g droždí, citronová kůra, trošku soli

Máslo s cukrem mícháme do pěny, přidáme žloutek jeden po druhém a ještě mícháme 20 minut. Do vymíchaného těsta přidáme mouku, v mléce vykynuté droždí, sůl a strouhanou citronovou kůru. Těsto dobře vypracujeme a necháme vykynout. Potom na pomoučeném vále z těsta uděláme váleček, ze kterého krájíme malé koláčky. Každý koláček rozválíme, dáme na něj ořechovou nádivku a zformujeme do tvaru rohlíku. Rohlíky uložíme na plech potřený máslem, necháme je trošku nakynout, potřeme je žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečené rohlíky posypeme práškovým cukrem.

Ořechová nádivka
200 g ořechů, 1 ½ dl sladké smetany nebo mléka, 1 balíček vanilkového cukru, 80 g práškového cukru, 140 g medu, 50 g piškotových drobků, 70 g hrozinek
Smetanu, vanilkový cukr a med uvedeme do varu. Do vařící směsi přidáme mleté ořechy, směs odtáhneme z plotny, přimícháme piškotové drobky a hrozinky. Nakonec přidáme cukr a všechno zamícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

71 − 61 =