I. těsto: 350 g polohrubé mouky, 1 vejce, 50 g práškového cukru, trošku soli, 2 dl mléka, 30 g droždí
II. těsto: 350 g polohrubé mouky, 250 g másla
V mouce rozmícháme vejce, práškový cukr, přidáme v mléce rozmíchané droždí a vypracujeme těsto. Necháme je 1 hodinu stát. Z mouky a másla vypracujeme druhé těsto a smícháme jej s prvním těstem. Na pomoučeném vále těsto rozválíme, rozkrájíme na čtverce, plníme makovou nádivkou a svineme rohlíčky. Klademe je na slabě pomaštěný plech, necháme chvíli stát, potom je potřeme vajíčkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Maková nádivka
150 g máku, 2 bílky, 50 g krystalového cukru, 2 lžíce rybízové marmelády
Mák umeleme. K bílkům přidáme cukr a ušleháme tuhý sníh. Přidáme marmeládu, mletý mák a dobře promícháme.