Reveňový závin

Závinové těsto, 1 kg reveně, 200 g másla, 250 g práškového cukru, 1 lžička mleté skořice, 100 g hrozinek, 100 g strouhané housky

Reveň oloupeme a pokrájíme na tenčí plátky. Na pomoučeném ubrusu vytáhneme závinové těsto, odstřihneme a pokropíme rozpuštěným máslem. Vytažené těsto posypeme strouhanou houskou a polovinou těsta posypeme pokrájenou revení, očištěnými hrozinkami, mletou skořicí a práškovým cukrem. Okraje těsta přehneme nahoru a zdvíháním ubrusu je svineme. Těsto uložíme na dobře vymaštěný plech, povrch potřeme máslem a těsto upečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečený, ještě horký závin posypeme práškovým cukrem a studený pokrájíme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

71 − 69 =