7 housek, 4 dl mléka, 70 g másla, 70 g práškového cukru, 2 vejce, 500 g loupané reveně, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, trošku mleté skořice
Housky rozkrájíme na tenké plátky. V horkém mléce rozmícháme máslo a necháme ho rozpustit. Do chladného mléka přidáme 70 g práškového cukru, vejce a všechno zamícháme. Takto připraveným mlékem zalijeme rozkrájené housky a necháme chvíli stát. Oloupanou, omytou a na kostky rozkrájenou reveň posypeme práškovým cukrem, vanilkovým cukrem, trochou mleté skořice a zamícháme. Kulatou formu vymastíme, vysypeme strouhanou houskou a dáme do ní polovinu připravených housek. Posypeme je revení a přidáme druhou polovinu housek. Žemlovku dáme do vyhřáté trouby a upečeme jí. Upečenou posypeme práškovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.