Punčový nákyp

90 g práškového cukru, 4 vejce, šťáva a kůra z ½ citronu, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžičky rumu, 80 g hrubé mouky

Cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, vanilkový cukr a rum mícháme, až zhoustnou. Přidáme z bílků ušlehaný tuhý sníh a s moukou ho lehce přimícháme k těstu. Nákypovou formu potřeme máslem, vysypeme strouhanou houskou, nalijeme do ní těsto a pečeme je v mírně vyhřáté troubě do růžova. Upečený nákyp rozkrájíme a polijeme punčovým krémem.

Punčový krém
1 ½ sladké smetany, 60 g práškového cukru, 2 žloutky, 10 g bramborové moučky (maizeny), trošku soli, ½ balíčku vanilkového cukru, 2 lžíce rumu
Ve smetaně rozmícháme cukr, žloutky, bramborovou moučku, sůl, vanilkový cukr a ve vařící vodě metličkou na sníh krém šleháme, až zhoustne. Potom ho z vody vyjmeme a šleháme do vychladnutí. Do studeného krému zamícháme rum.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

9 + 1 =