Punčová ruláda

4 vejce, 70 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g hrubé mouky.

Žloutky, cukr a vanilkový cukr dobře vymícháme do pěny. Přidáme mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Plech vymastíme, vysypeme moukou a rozetřeme na něj rovnoměrně těsto. Ve vyhřáté troubě je rychle upečeme. Upečenou ruládu ještě na plechu potřeme punčovou nádivkou a svineme. Vychladlou ruládu potřeme rumovou polevou (str. 23).

Punčová nádivka
2 vejce, 50 g práškového cukru, ½ balíčku vanilkového cukru, 50 g hrubé mouky, ¼ balíčku prášku do pečiva, ¾ dl rumu, 30 g hrozinek, 30 g oříšků, 50 g práškového cukru, 40 g kandovaného ovoce, ¼ dl ovocné šťávy

Žloutky, cukr a vanilkový cukr dobře vymícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a mouku smíchanou s práškem do pečiva přimícháme k těstu. Plech vymastíme, vysypeme moukou, nalijeme na něj připravené těsto, dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Upečený a vychladlý moučník krájíme na malé kousky. Polijeme je rumem, ovocnou šťávou, přidáme posekané hrozinky, mleté oříšky, práškový cukr a sekané kandované ovoce. Všechno dobře zamícháme a necháme několik hodin stát.

Nádivku připravujeme vždy dřív než těsto na ruládu.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

76 − 75 =