Ptačí mléko

½ l mléka, 1 balíček vanilkového cukru, 3 bílky, 100 g práškového cukru, 3 žloutky, 30 g hrozinek.

Do mléka zamícháme vanilkový cukr a uvedeme ho do varu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozšleháme do něj 20 g práškového cukru. Ze sněhu vykrajujeme lžičkou nočky a ve vařícím mléce je povaříme chvíli po jedné, potom po druhé straně. Hotové nočky vybereme a necháme vychladnout. V trošce mléka rozmícháme zbytek cukru a žloutky a vlijeme je do vařícího mléka, ve kterém jsme vařili sněhové nočky. Za stálého míchání uvaříme hustý krém. Přidáme očištěné hrozinky a zamícháme. Krém nalijeme do vysokých sklenic, nahoru uložíme vařené sněhové nočky a ozdobíme ho hrozinkami.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

82 − = 73