Pražský dort

110 g másla, 6 vajec, 130 g práškového cukru, 50 g čokolády, 110 g mletých mandlí, 40 g strouhané housky, 1 balíček vanilkového cukru

Žloutky s máslem a cukrem mícháme 20 minut. Potom přidáme změklou čokoládu, mleté mandle, vanilkový cukr a všechno promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme jej i s prosetou strouhanou houskou do žloutků. Těsto pomalu pečeme v dortové formě vymaštěné máslem a vysypané moukou. Upečený dort rozřízneme a naplníme nádivkou. Povrch polijeme čokoládovou polevou (str. 38) a ozdobíme šlehanou smetanou.

Nádivka

150 g másla, 100 g práškového cukru, 1 vejce, 1 lžíce rumu

Máslo s cukrem dobře vymícháme. Přidáme celé vejce, rum a všechno ještě promícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 + 5 =