370 g tvarohu, 40 g másla, 2 vejce, asi 90 g strouhané housky (podle toho, kolik tvaroh spotřebuje), 30 g práškového cukru, 60 g hrubé mouky, 2 lžíce smetany, trošku soli, 100 g strouhané housky, 100 g másla, 100 g práškového cukru, švestková povidla
Máslo, vejce a 30 g práškového cukru mícháme do pěny. Přidáme přes síto prolisovaný tvaroh, strouhanou housku, mouku, smetanu, sůl a vypracujeme těsto. Z těsta uděláme dlouhý váleček a rozkrájíme ho na kousky. Každý kousek roztlačíme, vložíme na něj švestková povidla a uválíme knedlík. Když jsou všechny knedlíky hotové, uvaříme je a obalíme v pražené strouhané housce. Posypeme je práškovým cukrem a ihned podáváme.