Pomerančové dortičky

150 g práškového cukru, šťáva a kůra z poloviny pomeranče, 140 g hrubé mouky, rybízová marmeláda.

Žloutky s práškovým cukrem, pomerančovou šťávou a strouhanou kůrou vymícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který s moukou lehce přimícháme k těstu. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a v teplé troubě pomalu pečeme. Hned po upečení vykrajujeme kulatou formičkou malé dortičky, které necháme vychladnout. Potřeme je rybízovou marmeládou a po dvou spojíme. Povrch polijeme pomerančovou polevou (str. 39), ozdobíme kouskem pomeranče a vložíme do papírových košíčků.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 4 = 6