Piškotový dort s kakaovou nádivkou

6 vajec, 9 lžic horké vody, 300 g práškového cukru, 300 g hrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, rybízová marmeláda

Žloutky, cukr a horkou vodu šleháme 10 minut. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Všechno lehce promícháme. Dortovou formu potřeme máslem, vysypeme moukou a nalijeme do ní polovinu těsta. Těsto upečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatova. Vychladlý dort z formy vyklopíme. Stejným způsobem připravíme dort z druhé poloviny těsta. Vychladlé dorty v půli rozřízneme. Jeden díl potřeme nádivkou a pokryjeme druhým dílem, který potřeme rybízovou marmeládou. Přiložíme třetí díl potřený nádivkou a pokryjeme posledním čtvrtým dílem. Celý dort potřeme nádivkou a povrch ozdobíme šlehačkou.

Kakaová nádivka
250 g másla, 250 g práškového cukru, 1 žloutek, 50 g oříšků, 1 lžíce rumu, 30 g kakaa
Máslo s cukrem a žloutkem mícháme do pěny. Přidáme mleté oříšky, kakao, rum a všechno dobře smícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

48 + = 52