Piškotové řezy s bílou nádivkou

6 vajec, 12 lžic krystalového cukru, 6 lžic vody, 12 lžic hrubé mouky, 1 balíček vanilkového cukru, citronová kůra.

Žloutky, cukr a vlažnou vodu dobře metličkou na sníh šleháme do zhoustnutí. Zvlášť ušleháme z bílků tuhý sníh. V mouce rozmícháme vanilkový cukr, strouhanou citronovou kůru a s ušlehaným sněhem po částech přidáváme ke žloutkům. Opatrně vše promícháme a dáme na vymaštěný, moukou vysypaný plech. Pečeme pomalu v mírně vyhřáté troubě. Upečený a vychladlý moučník rozřízneme a naplníme.

Bílá nádivka
100 g ořechů, ¾ dl mléka, 100 g práškového cukru, 100 g másla.
Mleté ořechy spaříme vařícím mlékem. Přidáme cukr, máslo a všechno dobře vymícháme. Mícháme tak dlouho, až je nádivka úplně bílá.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 37 = 39