4 vejce, 150 g práškového cukru, 110 g hrubé mouky, 30 g másla, trochu citronové kůry, ½ balíčku vanilkového cukru.
Celá vejce a práškový cukr nebo jemný krystalový cukr šleháme nad párou, až těsto zbělí a zhoustne. Směs dále mícháme do vychladnutí. K vychladlému těstu přimícháme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, postrouháme citronovou kůru a přidáme vanilkový cukr. Těsto dobře zamícháme, rozetřeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech a v mírně teplé troubě upečeme dorůžova. Upečený a vychladlý moučník rozřízneme v půli, naplníme dušenými jablky, zakryjeme a polijeme citronovou polevou.
Jablečná nádivka
¾ kg jablek, 150 g cukru.
Očištěná a na plátky nakrájená jablka zasypeme cukrem a do měkka udusíme. Necháme vychladnout a plníme.
Citronová poleva
200 g práškového cukru, 1 bílek, šťáva z ½ citronu
Mícháme ½ hodiny, dokud nezbělí.