20 piškotů, 2 dl mléka, 30 g krystalového cukru, 15 g hladké mouky, 1 žloutek, 100 g másla, 50 g práškového cukru, 10 g kakaa
Piškoty rozlomíme v půli a z každého lžičkou vydlabeme vnitřek. Potom si připravíme krém. V 1 dl mléka rozvaříme cukr. V ostatním mléce rozmícháme mouku, žloutek a za stálého míchání ho nalijeme do vařícího mléka. Hustý krém necháme vychladnout. Dále vymícháme máslo s práškovým cukrem a smícháme ho s vychladlým krémem. Krém rozdělíme na poloviny a do jedné poloviny zamícháme kakao. Vydlabané piškoty plníme tak, že jednu polovinu naplníme světlým krémem, druhou polovinu tmavým krémem a spojíme je. Tak naplníme a spojíme všechny piškoty. Potom je zabalíme do ořechového těsta a obalíme v kakaovém prášku, který jsme smíchali s práškovým cukrem.
Ořechové těsto
200 g mletých ořechů, 200 g práškového cukru, 2 lžíce rumu, 1 bílek
Mleté ořechy, práškový cukr, rum a bílek vymícháme. Potom těsto na vále posypaném práškovým cukrem tence rozválíme, rozkrájíme na 20 čtverečků, do kterých zabalujeme piškoty.