5 vajec, 140 g práškového cukru, 140 g hrubé mouky
Cukr a žloutky mícháme ½ hodiny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který s moukou přidáme k vymíchaným žloutkům. Všechno ještě lehce promícháme. Plech vyložíme mastným papírem, který pomastíme máslem a vysypeme moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Upečené těsto vyjmeme z plechu i s papírem, potřeme jahodovou marmeládou a lehce svineme. Papír ještě z teplého piškotového plátku odstraníme a vychladlou ruládu krájíme na řezy. Každý řez ozdobíme jablkovou pěnou.
Jablková pěna
½ kg jablek, 2 lžíce vody, 60 g práškového cukru
Očištěná a na plátky nakrájená jablka zalijeme vodou a do měkka dusíme. Udušená a vychladlá jablka prolisujeme přes síto, přidáme bílek, cukr a vymícháme do pěny.