Pirožky s brynzovou nádivkou

Nudlové těsto, 100 g sádla nebo uzené slaniny, 150 g brynzy

Připravené nudlové těsto tence rozválíme a hned na polovinu poklademe hromádky a druhou polovinou těsta je zakryjeme. Těsto mezi hromádkami přitlačíme a rádýlkem pokrájíme. Takto připravené pirožky vhodíme do vařící slané vody, a jakmile vyjdou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou, polijeme rozpuštěným sádlem nebo upraženou uzenou slaninou a posypeme brynzou.

Brynzová nádivka
150 g brynzy, 100 g vařených prolisovaných brambor, pažitka, mletý pepř, sůl
K rozmíchané brynze přidáme vařené prolisované brambory, posekanou pažitku, mletý pepř a všechno zamícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 1 = 7