Piešťanské řezy

500 g hladké mouky, 250 g umělého tuku, 150 g práškového cukru, 1 vejce, ½ balíčku prášku do pečiva, 3 lžíce mléka, 10 g droždí

V proseté mouce rozdrobíme umělý tuk, přidáme cukr, prášek do pečiva, vejce a v mléce s troškou cukru rozpuštěné droždí. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly. Díly rozválíme a každý zvlášť pečeme. Upečené díly spojíme nádivkou a naplněné krájíme na obdélníčky.

Máslová nádivka
6 dl mléka, 6 lžic hladké mouky, 6 lžic krystalového cukru, 150 g másla, 150 g práškového cukru
V mléce rozkvedláme mouku a uvedeme do varu. Současně upražíme krystalový cukr, vlijeme jej do mléka, povaříme a necháme vychladnout. Vymícháme máslo s práškovým cukrem a dobře smícháme s vychladlou nádivkou.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

34 + = 40