Perníková srdíčka

300 g hladké mouky, 1 pudinkový prášek mandlové příchuti, 1 prášek do pečiva, trochu fenyklu, anýz, hřebíček, mletá skořice, nové koření, 1 vejce, 140 g práškového cukru, 50 g másla, 4 lžíce dobré černé kávy

Do mouky zamícháme pudinkový prášek do pečiva, mletý fenykl, anýz, mletou skořici, mletý hřebíček a trochu mletého nového koření. Všechno dobře zamícháme a prosejeme. V míse rozmícháme vejce s cukrem a mícháme je asi 10 minut. Přidáme rozpuštěné vlažné máslo a ještě chvíli mícháme. S připravenou moukou a černou kávou vypracujeme těsto, které rozválíme na pomoučeném vále. Z rozváleného těsta vykrajujeme malá srdíčka a ukládáme je na vymaštěný plech. Pečeme je pomalu v dobře vyhřáté troubě. Upečená a vychladlá srdíčka ozdobíme rumovou polevou (str. 23).

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 + 6 =