Pařížské řezy

120 g práškového cukru, 80 g hrubé mouky, 50 g másla, 3 vejce, 2 žloutky, 20 g kakaa, 2 bílky, 1 balíček vanilkového cukru.

Celá vejce, žloutky, cukr a vanilkový cukr v hrníčku dáme do vařící vody a šleháme tak dlouho, až začne masa trochu houstnout. Vyjmeme ji z vody, necháme vychladnout a přimícháme mouku, kakao, rozpuštěné vlažné máslo a ušlehaný tuhý sníh ze 2 bílků. Plech potřeme rozpuštěným máslem, vysypeme moukou, nalijeme na něj těsto a upečeme v mírně teplé troubě. Upečený a vychladlý moučník vyjmeme z plechu, rozřízneme a plníme krémem, kterým potřeme i povrch. Nejvhodnější je plnit až na druhý den.

Krém
½ l husté sladké smetany, 2 žloutky, 150 g čokolády.

Do sladké smetany přimícháme žloutky a strouhanou čokoládu a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme do varu. Uvaříme hustý krém a necháme ho vychladnout.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 1 = 5