100 g vařených brambor, 120 g hladké mouky, trošku soli, 20 g práškového cukru, 1 vejce, ¼ l mléka.
Kvásek: ½ dl mléka, 10 g droždí.
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a dáme je vykynout. Den před tím uvařené a očištěné brambory postrouháme a přidáme k nim mouku, sůl, práškový cukr, vejce, vykynutý kvásek a vlažné mléko. Vařečkou vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě vykynout. Palačinkovou formu mírně rozehřejeme, potřeme rozpuštěným máslem, nalijeme na ni trošku těsta a formu nakláníme na všechny strany, aby se těsto po ní rozteklo. Palačinky smažíme po obou stranách, naplníme je libovolnou nádivkou a svineme. Posypeme je práškovým cukrem a teplé podáváme.