Palačinky s jablkovou nádivkou

½ l mléka, 2 vejce, trošku soli, 10 g práškového cukru, 220 g hladké mouky

V trošce mléka dobře rozmícháme vejce, sůl, cukr, mouku a zalijeme zbývajícím mlékem. Na vymaštěnou a rozehřátou palačinkovou formu nalijeme trochu těsta, necháme roztéci a upečeme po obou stranách. Upečené palačinky lehce potřeme jablkovou nádivkou a svineme. Povrch posypeme práškovým cukrem a podáváme.

Jablková nádivka
500 g očištěných jablek, 100 g krystalového cukru, trochu mleté skořice
Očištěná a pokrájená jablka dáme na pánvice, zasypeme cukrem, podlijeme trochou horké vody a udusíme do měkka. Po udušení posypeme mletou skořicí a zamícháme.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

99 − = 92