Ovocný nákyp

110 g práškového cukru, 4 žloutky, 80 g mandlí, citronová kůra, 3 strouhané housky, 2 bílky, libovolné ovoce, smetana

Cukr a žloutky vymícháme, přidáme mleté mandle, strouhanou citronovou kůru, postrouhané housky a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Všechno promícháme a polovinu těsta nalijeme do vymaštěné a strouhanou houskou vysypané nákypové formy. Těsto dáme do trouby trošku zapéci. Potom ho vyjmeme, uložíme na ně očištěné ovoce, které pokryjeme druhou polovinou těsta. Vložíme je zpět do trouby a upečeme do růžova. Vychladlý nákyp ozdobíme šlehanou smetanou a ovocem.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 80 = 90