Oříškový nákyp s krémem

70 g másla, 5 žloutků, 70 g práškového cukru, trochu mleté skořice, citronová kůra, 3 bílky, 30 g strouhané housky, rum, 100 g oříšků

Máslo, žloutky a cukr mícháme do pěny. Přidáme mletou skořici, strouhanou citronovou kůru a ještě promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Strouhanou housku rozmícháme s troškou rumu a zamícháme ji se sněhem do těsta. Nakonec přimícháme mleté oříšky. Těsto vložíme do vymaštěné a moukou vysypané nákypové formy a upečeme ho v mírně vyhřáté troubě. Nákyp podáváme s oříškovým krémem.

Oříškový krém
¼ l sladké smetany, 70 g práškového cukru, 2 žloutky, 80 g mletých oříšků
Smetanu, cukr a žloutky dobře zamícháme a ve vařící vodě šleháme, až začne trochu houstnout. Přidáme mleté oříšky a šleháme do zhoustnutí.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 2 = 1