Oříškový dort

7 bílků, 170 g práškového cukru, 70 g mandlí, 70 g oříšků

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme k němu cukr, loupané mleté mandle a mleté oříšky. Lehce všechno zamícháme a dáme do vymaštěné, moukou vysypané dortové formy. Těsto pečeme pomalu v mírně vyhřáté troubě. Upečený a vychladlý dort rozřízneme, naplníme a povrch potřeme rumovou polevou.

Nádivka
2 bílky, 60 g práškového cukru, 2 vařené žloutky, 80 g másla, 60 g práškového cukru, několik kapek rumové příchuti
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a v horké vodě opět dotuha šleháme. Vařené žloutky prolisujeme přes síto, přidáme k nim máslo, práškový cukr, rumovou příchuť a mícháme do pěny. Potom vše smícháme s vychladlým sněhem.

Rumová poleva
1 bílek, 150 g práškového cukru, 1 lžíce rumu
Mícháme ½ hodiny.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 26 = 34