Oříšková ruláda

180 g oříšků, 180 g práškového cukru, 3 lžíce mléka

Nejdříve připravíme nádivku. Když je nádivka hotová, připravíme oříškové těsto na ruládu. Oříšky umeleme a dáme na vál. Přidáme práškový cukr, mléko a všechno smísíme. Vál posypeme práškovým cukrem a těsto rozválíme na sílu asi 3 mm. Potřeme je rybízovou marmeládou a připravenou nádivkou. Těsto opatrně svineme. Při svinování rulády si pomáháme dlouhým nožem, neboť oříškové těsto se láme. Svinutou ruládu polijeme kakaovou polevou (str. 112) a necháme ji ztuhnout.

Nádivka
70 g oříšků, 70 g másla, 70 g práškového cukru, 1 lžíce rumu, 2 lžičky kakaa
Oříšky umeleme a dáme do mísy. Přidáme máslo, práškový cukr, rum, kakao a všechno vymícháme. Mícháme asi 10 minut.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

48 − 47 =